helaas afgelast: Op bezoek bij duurzame schoenenfabrikant EMMA Safety Footwear

15/11/2019

Wegens gebrek aan belangstelling voor dit bedrijfsbezoek gaat het niet door. Graag tot een volgende keer. 

 

Op vrijdag 15 november brengen de VCV Kringen voor Duurzaamheid en Kring Maastricht een bezoek aan EMMA Safety Footwear, een koploper op het gebied van duurzame, circulaire productie. Ga je ook mee naar dit bijzondere bedrijf in Zuid-Limburg?

Een uitzonderlijk bedrijf in de Nederlandse maakindustrie

EMMA streeft ernaar om boven de norm te produceren, omdat ze alleen het beste willen maken. Ze zeggen pas gerust te zijn als ze zeker weten dat mensen met hun schoenen veilig en zorgeloos kunnen werken.

Dat geldt natuurlijk ook voor de mensen die bij EMMA werken. Van oudsher werkt Emma met mensen die een zwakke positie op de arbeidsmarkt. Het bedrijf is ooit gestart om voormalige mijnwerkers van de Nederlandse Staatsmijnen aan geschikt alternatief werk te helpen. Als werkgever staat EMMA midden in de samenleving en voelt zich verantwoordelijk om deze bijzondere werkgelegenheid duurzaam te behouden. Deze zorgplicht wordt ook in de gehele productieketen doorgetrokken. Bijzondere aandacht is er voor de circulaire gedachte bij de ontwikkeling en productie van nieuwe EMMA-producten gericht op hergebruik van materialen.

100% circulaire veiligheidsschoenen en een andere manier van denken

In 2018 lanceerde EMMA een nieuwe generatie veiligheidsschoenen: veiliger, comfortabeler én 100% circulair. Sinds 2019 is de totale veiligheidsschoencollectie circulair. Alle schoenen zijn voorzien van een materiaalpaspoort en een serviceapparaat dat zorgt voor een zorgeloze retourlogistiek.

Circulair ondernemen is voor EMMA niet alleen een andere manier van produceren, het is ook een andere manier van denken: we hebben te maken met een systeemverandering. EMMA ziet deze transitie als een reis, en laat zich inspireren en motiveren door de positieve stappen die onderweg worden gezet.

Het programma

Vanaf 14:30 uur zijn we van harte welkom. Om 15:00 uur worden we in de fabriek rondgeleid door Iris van Wanrooij, Programma Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarna zal zij ons meenemen naar de tentoonstelling over circulair ondernemen in het nieuwe bedrijfspand van EMMA. Uiteraard sluiten we op locatie af met een netwerkborrel.

Na dit bijzondere bedrijfsbezoek bieden we de mogelijkheid om samen te gaan eten. De VCV Kring Maastricht zoekt hiervoor nog een leuk restaurant uit. We hebben dit bedrijfsbezoek met opzet op een vrijdagavond gepland, zodat het goed te combineren is met een weekend in Zuid-Limburg!

We proberen zoveel mogelijk gemeenschappelijk naar EMMA in Kerkrade te rijden. Beter voor de wereld en wel zo gezellig. Dichterbij de datum ontvang je van ons een mail met daarin de vraag waarvandaan je vertrekt en of je mee wilt rijden, danwel mensen mee wil nemen. En of je mee gaat eten. 

 

De kleine lettertjes

Deze workshop wordt georganiseerd door en voor Nyenrode alumni. De inschrijfkosten worden gebruikt om de kosten voor catering bij de borrel te dekken; de kosten voor het diner zijn niet inbegrepen. Studenten en introducées zijn van harte welkom. Alumni en studenten kunnen zich inschrijven en betalen via deze pagina van de VCV-website. VCV leden kunnen hun introducées ook inschrijven via de website.

Indien je na inschrijving onverhoopt toch niet aanwezig kan zijn, dan verzoeken wij dit voor vrijdag 8 november 2019 te melden via vcvcircle4sustainability@gmail.com. Daarna is - in verband met de catering - kosteloos afmelden helaas niet meer mogelijk. Een vervanger sturen kan natuurlijk altijd. 

Event start: 
15 Nov 2019 - 14:30
Location: 
EMMA Safety Footwear
Tunnelweg 104
6468 EK Kerkrade, Limburg
Nederland
Prices
Member: 
10.00 EUR
Not member: 
15.00 EUR
Student: 
5.00 EUR