Amsterdam 7s Rugby Tournament 1 & 2 juni

17/04/2019

Rugby

Amsterdam 7s Rugby Tournament 1 & 2 jun

Het Nyenrode Sevens team is in 2012 opgericht met het tweevoudige doel om Rugby te promoten op Nyenrode en om Nyenrode te promoten op het wereldtoneel van rugby!

Kort samengevat is het Nyenrode Sevens team een invitatie team waarbij professionele rugby spelers vanuit het buitenland worden uitgenodigd om Nyenrode te vertegenwoordigen op hoogstaande internationale toernooien. Het team wordt aangestuurd door Nyenrodianen van weleer en (bestuurs)leden van Rugby Club Nijenrode. Zo hebben al meerdere nationale team spelers van Nieuw Zeeland, Australië, Fiji, Samoa, Engeland, Schotland en Italië onder vlag van Nyenrode gespeeld.

Afgelopen jaar – net als het jaar ervoor - is Nyenrode derde geëindigd op het prestigieuze Amsterdam Sevens toernooi, waarbij 72 teams in de open heren klasse speelden. Het doel is uiteraard om kampioen te worden, en dit jaar worden er weer top spelers ingevlogen. Het team verblijft gedurende het toernooi weekend van donderdag 30 mei tot maandag 3 juni op campus in Breukelen, en het toernooi vindt plaats op Sportpark de Eendracht in Amsterdam.

Het programma zal er als volgt uit zien:

  • Op de donderdag vliegen de spelers in, er zal een Captain’s Diner zijn op donderdag avond in De Danne, waarbij de Captain de vertegenwoordigers van Nyenrode, sponsoren en RCN leden uitnodigt om traditioneel de uitrusting uit te delen. Ook krijgen dan de spelers de mogelijkheid om mekaar te ontmoeten ( Na het diner zal er op campus sociale borrel plaatsvinden.

  • Op vrijdag zal er een training plaatsvinden, en zullen een aantal leden van het team een Rugby Clinic geven aan leden van RCN en eenieder die mee wil doen. Na lunch, zal het team voor een middag naar Amsterdam gaan om daar middels een sloep door de grachten te gaan. Mensen kunnen uiteraard mee, maar het moge duidelijk zijn dat de capaciteit beperkt is. Na een sloepentocht en een kort bezoekje aan Susies’ Saloon (die tevens een sterke team bijeen brengt voor hetzelfde toernooi) keren wij terug naar Campus om daar op het rostrum de BBQ aan te steken en tot rust te komen.. Het management team houdt dan traditionele “Management Meeting”.

  • Op zaterdag ochtend tot in de namiddag worden de groepswedstrijden gespeeld. Na de wedstrijden keert het team terug naar campus om daar een hap te eten en tot rust te komen

  • Op zondag spelen de groepswinnaars tegen mekaar in een kleine poule, vervolgd door een halve finale en een finale. Na de finale vindt er traditioneel de zo-genaamde “Court Session” plaats, vervolgd door een mooi eindfeest op het Rugby Festival terrein. Daarna keert het team terug naar campus om de spullen achter te laten voordat het team in Amsterdam verder haar behaalde resultaten viert

  • Op de maandag gedurende de dag worden de spelers teruggebracht van campus naar Schiphol, en komt er zo een mooie einde van het weekend

Om dit allemaal mogelijk te maken, zullen er kosten gemaakt moeten worden. Hierbij valt te denken aan de verschillende diners, lunches, BBQs, maar ook vluchten, professionele uitrusting, transport busjes, de nodige tapes om de vingers en knieën in te tapen, treinkaarten van en naar Breukelen, een sloep, etcetera, etcetera.

Wij zijn hiervoor ook op zoek naar supporters die ons hierbij kunnen helpen. Het liefst door items op zich te nemen, of door middel van geldsponsoring zodat wij dit kunnen bekostigen. Daar staat uiteraard wat tegenover: van logo naar keuze op de uitrusting tot vermeldingen via social media en van entree kaartjes tot het toernooi tot een spelers shirt getekend door alle spelers, en uiteraard een foto samen met het team. Wij staan ook open voor suggesties van de sponsoren zelf!

Hoe dan ook zouden wij graag alle Nyenrodianen en Rugby Club Nijenrode van weleer willen zien tijdens het weekend van 1 en 2 juni in Amsterdam!!

 

Voor meer: hasan@amg-asia.com