Excursie Floating Farm Rotterdam

01/07/2019

Wie de Floating Farm, de transparante, drijvende koeienstal, te midden van de industriële omgeving van de Rotterdamse haven ziet, krabt zich misschien even achter de oren. Maar echt: de Floating Farm is helemaal HIP!

Op 1 juli gaan we een bezoek brengen aan de Floating Farm in Rotterdam. Als je het verhaal achter de Floating Farm kent – eten dichtbij de consumenten produceren kun je alleen maar enthousiast worden– Moeder aarde staat onder druk. Daarom moeten we niet meer landbouwgrond claimen om dingen te doen die niet nodig zijn en ervoor zorgen dat we kunnen blijven recreëren. Veel grote steden liggen in de delta. Daar kan veel mee worden gedaan, de ruimte ligt op het water. Ook om te innoveren. Op het water moet je zorgen voor je eigen water, stroom, voedsel en je eigen afval en dat dwingt je om circulair en zelfvoorzienend te zijn.

Wat is de floating farm precies?
De Floating Farm is een gestapeld landschap, van 3 etages met een afmeting van 30×30 meter. Op de begane grond zijn drie betonnen bakken aan elkaar gekoppeld waarin gewassen onder led-licht groeien. Plan is om hier bijv. de aardbeien voor onze yoghurt te kweken. Ook is er een educatieruimte. Op de middelste etage is ons winkeltje met melktap met rauwe melk en yoghurt. Allemaal puur natuur: volle producten. We halen niks uit de melk, maar stoppen er ook niks in, behalve zuursel in de yoghurt. Op deze etage wordt ook de mest verwerkt en wordt het voer voor de 40 koeien gemengd voordat het met een transportband naar de koeien op de bovenste etage gaat. Op deze etage worden de koeien gemolken met behulp van een melkrobot. 

De excursie naar FF duurt ongeveer een uur. Daarna willen we samen dineren in de Watertuin in Schiedam
De kosten voor deze excursie zijn 25 euro voor bezoek FF en aansluitend het diner voor eigen rekening ter plaatse te voldoen.

Programma

15:45 uur -  ontvangst Floating Farm adres Gustoweg 10b, 3029 AS Rotterdam
16:30 uur -  rondleiding
17:30 uur -  afsluiting excursie
18:00 uur -  diner De Watertuin Schiedam B.V. Admiraal de Ruyterstraat 6, 3115 HB Schiedam
20.30 uur -  Sluiting, gelegenheid tot borrel bar

Je kunt je nu aanmelden op deze pagina, wees er snel bij, er zijn slechts 25 plaatsen!

                                    

Start evenement: 
1 jul 2019 - 15:45
Locatie: 
Floating Farm
Gustoweg 10b
Rotterdam
Nederland
Kosten
Lid: 
25.00 EUR
Niet-lid: 
40.00 EUR
Student: 
25.00 EUR