Vertical Farming - Nyenrode op bezoek bij GROWx

17/10/2017

(foto: GrowX)

 

De foodindustrie staat voor de uitdaging om het sterk groeiende aantal wereldburgers te voeden. Nederland is hierbij een van de koplopers als het gaat om innovatie in de Food om dit doel te realiseren. Het bedrijf GROWx Amsterdam is een voorbeeld van innovatief omgaan met onze vierkante meters. De NA VCV AgroFood kring organiseert, in samenwerking met Program Management Modular MBA Food & Innovation,  een bedrijfsbezoek bij deze eerste “vertical farm” in Europa.  Prof. Dr. Bert Kersten zal daarbij reflecteren en inspireren rondom de mogelijkheden van de toekomst. 

Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen. In het kader van de Dutch Agri Food Week is het ook mogelijk een relatie mee te nemen naar de bijeenkomst. Het aantal plaatsen is beperkt.

De gegevens op een rijtje:

  • Vertical Farming - Nyenrode op bezoek bij GROWx

  • Datum: Dinsdag 17 oktober 2017

  • Tijd: 17.00 – 19.00 uur, ontvangst vanaf 16.30 uur, inclusief een drankje achteraf.

  • De bijeenkomst is in het Nederlands.

 

Inschrijven kan via Adriënne de Bock (a.dbock@nyenrode.nl of 0346-295975) of via deze link.

 

 

“GROWx Amsterdam is de eerste vertical farm van Europa waarmee we de stad voorzien van dagverse microgreens en salades.

Wij geloven erin dat we voedsel op een schone en lokale manier kunnen verbouwen, in de stad. Een vertical farm is een op maat gemaakt klimaat om het hele jaar hoge kwaliteit groenten te verbouwen. GROWx produceert 'clean food' doordat we geen herbiciden en pesticiden hoeven te gebruiken. Daarnaast kunnen we 90% van ons water recyclen. Op deze manier zetten we de nieuwe standaard neer voor voedsel productie van de toekomst. Onze farm wordt aangedreven door wind energie en alle leveringen zijn via fiets en elektrisch vervoer de stad in.

GROWx werkt samen met de beste chefs van Amsterdam en produceert clean food 'local-for-local'.”

 

Start evenement: 
17 okt 2017 - 17:00
Locatie: 
GROWx Amsterdam
Keienbergweg 26
1101 GB Amsterdam-Zuidoost, Noord Holland
Nederland
Kosten
Lid: 
0.00 EUR
Niet-lid: 
0.00 EUR
Student: 
0.00 EUR