GEANNULEERD 23 mei 2019: Wijnproeverij "Proef (de) verhalen uit de Gouden Eeuw"

23/05/2019

GEANNULEERD (nieuwe datum volgt) 

 

Proef (de) verhalen uit de Gouden Eeuw

Een bijzondere wijnproeverij, welke aangehoord én genuttigd wordt in de omgeving van de Vecht, waar de vele buitenhuizen de enorme rijkdom illustreert van Amsterdam in de Gouden Eeuw.  

De Gouden Eeuw. Een bijzondere periode, hoe je er ook naar kijkt. 

Op 23 mei brengen we die periode tot leven: we gaan pogen, zo dicht mogelijk bij de smaak van toen te komen. Hoe werd het geld uitgegeven dat er werd verdiend. We staan vooral stil bij wat we dronken in die tijd, wanneer en waarom. Uiteraard speelt wijn hierbij een grote rol. Anekdotes en weetjes worden samen met historische wijnen 'geserveerd' in een informele setting, verzorgt door Peter van Ees (Nyenrode BBA '91) en Fleur Deuss (Nyenrode IDP '93). 

Peter van Ees is bankier Hij woont en werkt in Amsterdam en is kenner van de Amsterdamse libertijnse cultuur tussen 1610 en 1630. Hij is ook veel in de Bourgogne te vinden. Fleur Deuss is onderneemster in historische wijnen en gastronome. Zij onderzoekt en deelt met veel plezier haar ontdekkingen van de wijnen, die vroeger al deel uitmaakten van ons leven, met alle anekdotes die daarbij horen. 

Programma  

19.30 – 20.00 u                 Ontvangst met koffie/thee

20.00 – 21.30/22.00u      Presentatie

21.30/22.00 u                   Borrel

       

Kosten                               VCV leden en studenten € 15,-; niet VCV leden € 25,-, via de versturen betaallink te betalen. Het is mogelijk om vooraf op eigen kosten een maaltijd te nuttigen in de Mensa.

Annulering                       Indien niet tijdig wordt geannuleerd (twee dagen van te voren), kunnen de gemaakte kosten in rekening worden gebracht.

Wij verwachten weer een leuke en inspirerende avond te verzorgen en kijken er naar uit jullie (weer) te zien!

Frans, Jocelyn, Taco, Jessica en Iris 

Start evenement: 
23 mei 2019 - 19:30
Locatie: 
Nederland
Kosten
Lid: 
0.00 EUR
Niet-lid: 
0.00 EUR
Student: 
0.00 EUR