BIJNA VOL! 26 maart 2019: Is er een Nyenrodiaans Gen voor Entrepreneurship of Future Leadership?

26/03/2019

Is er een Nyenrodiaans Gen voor Entrepreneurship of Future Leadership?

De vraag staat centraal in de lezing van Albert Akkermans van Goldmen Genetics. Al meer dan 11 jaar is hij op zoek naar de voorspellende waarden van ons menselijk genoom als het gaat om Entrepreneurship en Leadership. De laatste jaren is het wetenschappelijk onderzoek naar “genetic behaviorism” (gedrag op basis van je genenpakket), mede ook door de sterke kostendaling van het ontrafelen van je DNA (“genome sequencing”), in een stroomversnelling gekomen.

"Kansen zien” kun je bijna niet leren. Er bestaat hiervoor wereldwijd geen opleiding. Het moet in je genen zitten, zo ook kansen aangrijpen. Hoe jij omgaat met afwijzing is zeer persoonlijk. Dit heb je van nature mee gekregen van je (groot) ouders. Of speelt nurture hierin toch een grote rol? Tot voor kort dachten we dat nurture de dominante factor was in het creëren en ontwikkelen van talenten. Toch zijn de neuro- en gedragswetenschappers het de laatste jaren steeds meer over eens dat talent of aanleg voor talent in je DNA moet zitten. Voorbeelden hiervan zijn Max Verstappen en Daley Blind.

Hoe komen we erachter en wat zijn tot nu de verbluffende resultaten van Professor Robert Plomin, die meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan onder 16.000 1 en 2-eiige tweelingen? Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten? Hier zal Albert Akkermans een tipje van sluier van oplichten. Zo is bijvoorbeeld de beste voorspeller voor het aantal jaren studie dat je later gaat volgen niet de studieduur van je ouders, maar je genen. Dit is volledig nieuw. Ook kunnen we achterhalen op basis van DNA onderzoek hoe gevoelig je bent voor afwijzing, ruis in je omgeving en erkenning.

Zo kunnen we ook nu vaststellen wat je voorkeur leiderschapsstijl is. Ben jij van nature een Visionair of een Commander? Hoe werkt je beloning- /sociaal- en rationeel systeem? En wat doen de neurotransmitters dopamine, oxytocine en serotonine met je? Ongeveer 5.000 personen hebben dit al laten onderzoeken en verwacht wordt dat DNA onderzoek naar je persoonlijke karaktereigenschappen en leiderschapsstijl in de toekomst een grote vlucht gaat nemen. Dit geldt ook voor het leiderschapsgen van een Nyenrodiaan. Want bestaat dit eigenlijk wel?

Dit zijn de ingrediënten voor een boeiende presentatie van Albert Akkermans. Stof om over na te denken. Meer informatie is ook hier na te lezen.

Programma op dinsdag 26 maart 2019  

19.00 – 19.30 u                 Ontvangst met koffie/thee

19.30 – 21.30/22.00 u      Presentatie

21.30/22.00 u                   Borrel

Locatie Nyenrode            De Rooijgebouw Theater                     

Kosten                               VCV leden en studenten € 10,-, niet VCV leden € 20,-, via te versturen betaallink te betalen. Het is mogelijk om vooraf op eigen kosten een maaltijd te nuttigen in de Mensa.

Annulering                       Indien niet tijdig wordt geannuleerd (twee dagen van te voren), kunnen de gemaakte kosten in rekening worden gebracht.

Wij verwachten weer een leuke en inspirerende avond te verzorgen en kijken er naar uit jullie (weer) te zien!

Frans, Jocelyn, Taco, Jessica en Iris 

 

Start evenement: 
26 mrt 2019 - 19:00
Locatie: 
Nyenrode, gebouw De Rooij Theater
Netherlands
Kosten
Lid: 
0.00 EUR
Niet-lid: 
0.00 EUR
Student: 
0.00 EUR