Naverslag: Is er een Nyenrodiaans Gen voor Entrepreneurship of Future Leadership?

03/04/2019

Albert was nog niet eens officieel gestart met zijn workshop of de vragen vanuit het publiek vlogen hem al om zijn oren; de toon was gezet voor een informatieve avond vol discussie, humor en kennisuitwisseling. Albert Akkermans bleek naast een succesvol ondernemer ook een boeiend spreker en nam ons in de volle zaal mee door de wereld van DNA: de feiten, de onderzoeken en de toekomst. Ook al kan de wereld van de DNA met begrippen als neuronen, neurotransmitters en receptoren redelijk ingewikkeld overkomen, Albert bleek de gave te hebben om dit op een enthousiaste en informatieve wijze uit te kunnen leggen. Zat dit ook in zijn DNA? 

Ondanks dat er, uit onderzoek, blijkt dat slechts een fractie van de DNA (stam) een functie heeft, is wel bekend welke functies dit zijn en waar ze voor dienen. Wist je dat 70 tot 90% van je onbewuste dagelijkse beslissingen wordt beïnvloed door je DNA? Albert sprak over de rollen van neurotransmitters in het DNA, zoals dopamine, oxytocine en serotonine. Deze neurotransmitters zijn ook ‘extern’ te beïnvloeden middels onze zintuigen, kijk maar wat er gebeurt als je iemand met autistisme meermaals daags een pufje oxytocine neusspray geeft. 

Uit de workshop blijkt ook dat uit iemands DNA blijkt of iemand een ‘warrior’ of een ‘worrier’ is, of iemand rekenkundig is aangelegd of dat iemand sterk is in het spotten van kansen. Altijd gedacht dat de behoefte om dingen te [willen] controleren door je persoonlijkheid of vorming kwam? Welnee, dit komt door het COMT gen.  

Zoals het Nyenrodianen betaamd, die opgeleid zijn om te alle tijden kritisch te zijn, was niet iedereen overtuigd. Er is immers nooit één volledige waarheid. Dit maakte deze dinsdagavond juist nóg interessanter; er werden ervaringen en meningen gedeeld, als ook vele vragen gesteld. Tijdens de borrel werd hier nog gezellig over nagepraat. 

Wij denken dat Albert zeker nog een keer terug zal komen, bent u er dan ook bij?