Rondleiding op Dutch Design Week in Eindhoven (VOL)

20/10/2019

Beste Kringgenoten,

Het stond al jaren op ons wensenlijstje om de Dutch DesignWeek toe te voegen aan onze ondertussen lange lijst van activiteiten. Dit jaar is dat gelukt, dankzij de inzet van Gerrit Bruggeman (19680011), die onder meer actief is als voorzitter van de raad van toezicht van de Dutch Design Foundation.

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven het grootste designevenement van Noord-Europa plaats: de Dutch Design Week. Werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers wordt gepresenteerd aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Tijdens de 18de editie van Dutch Design Week (DDW) bieden wij op zondag 20 oktober de Design Tour "Strijp-S" aan. Onze Design Tour vindt plaats onder leiding van professionele Design Guides, die ons vanuit hun perspectief meenemen op een rondleiding langs innovatieve projecten. Je krijgt een DDW polsbandje, waarmee je alle 9 dagen toegang hebt tot de festivallocaties van DDW. Je kan dus ook na het event op eigen gelegenheid terugkomen naar DDW.

Discovery Tour Strijp-S

Ooit was het district ‘Strijp-S’ een streng bewaakt fabrieksterrein, de plek waar Philips voorheen experimenteerde met nieuwe producten en waar televisies en radio’s werden gemaakt. Tegenwoordig is Strijp-S het hart van DDW, een absolute must-see voor veel bezoekers. De tour start op de ontvangstlocatie met een kopje koffie. Tijdens de tour ga je op een ontdekkingstocht langs spraakmakende exposities, je ziet crossovers tussen creatieven, tech en de industrie.

Programma zondag 20 oktober:

14.00: Ontvangst

We worden ontvangen door de Design Guides met een kop koffie of thee. Hier krijgen we een flesje water en een headset voor tijdens de tour. Na een korte introductie over DDW gaan we lopend op pad.

14.30: Uitgebreide ontdekkingstocht over Strijp S

Gedurende 2,5 uur bezoeken we, onder leiding van de gids, een scala aan interessante projecten en exposities verspreid over verschillende locaties op Strijp-S. Al wandelend langs de hoogtepunten van DDW ontdekken we wat ontwerp kan betekenen en leren we meer over innovatieve ontwikkelingen en eco positive design.

17.00 Afsluiting van de tour door de Design Guide waarna we de bijeenkomst zullen vervolgen in een nabijgelegen horeca gelegenheid inclusief een drankje.

 

Kosten: 50€ per persoon (60€ voor niet-leden)

Dit is inclusief  DDW basic tickets geldig van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober 2019.
Kijk voor de locaties waar je hiermee toegang krijgt op https://www.ddw.nl/nl/tickets

Aanmelden: kan t/m 5 oktober via het inschrijfformulier hieronder.

Loting:

We hebben een absoluut maximum van 40 plaatsen. Aangezien we een grote hoeveelheid aanmeldingen verwachten en we iedereen een gelijke kans willen geven, zullen we twee weken vantevoren (dus op 6 oktober) uit alle aanmeldingen 40 mensen loten. Iedereen zal op 6 oktober een email ontvangen met het bericht dat je óf bent ingeloot voor deelname, óf op de wachtlijst terecht bent gekomen. Zodra je kan deelnemen zullen we je vragen binnen 3 dagen te betalen. Zoniet, dan zullen we jouw plek vergeven aan de eerstvolgende op de wachtlijst. Het is toegestaan om één introducee mee te nemen. We zullen loten op basis van de hoofdinschrijving, zodat beide personen wel of niet kunnen deelnemen.

 

Wij kijken uit naar wederom een zeer grote opkomst en zien jullie aanmeldingen dan ook graag z.s.m. tegemoet!

 

Van Verre,

Kring Brabant-Oost

 

 

Start evenement: 
20 okt 2019 - 14:00
Locatie: 
Strijp S
Klokgebouw
5651GW Eindhoven, Noord Brabant
Netherlands
Kosten
Lid: 
0.00 EUR
Niet-lid: 
0.00 EUR
Student: 
0.00 EUR