Coachend Leidinggeven & bewustwording bij de kring Business-Spiritualiteit

03/10/2017

Bijeenkomst Coachend Leidinggeven

Dinsdagavond 5 september organiseerde de kring Business-Spiritualiteit de sessie “Coachend Leidinggeven’  met gastspreker Martijn Groenendal, directeur van de NLP Life Academy.

De avond stond vol in het teken van “bewustwording”. Bewustwording onder andere als onderdeel van wat je denkt. Door voorbeelden uit de praktijk werd duidelijk wat de impact is van ons denken op ons handelen en vervolgens op het gedrag van de ander. Deze impact is groter dan we denken! En het was ook ontzettend inspirerend om dit gezamenlijk te mogen ervaren.

Een belangrijk onderdeel van de avond stond in het kader van Framing. Framing is een techniek waarbij bepaalde woorden zo worden gekozen dat je de luisteraar beïnvloedt en een bepaalde kant opduwt, zonder dat dit duidelijk merkbaar is. Iedereen kent wel iemand, binnen de werksituatie of privé, die vastgeroest zit in oude denkpatronen en die niet in beweging te krijgen is, wat je ook doet. Wat je waarschijnlijk nog niet geprobeerd is, zijn juist deze framing-technieken toepassen, waardoor mensen op een andere manier worden beïnvloed. Tijdens de workshop zijn deze technieken besproken, geoefend en verfijnd, zodat iedereen hiermee in zijn eigen omgeving aan de gang kan.

Ook is uiteraard stilgestaan bij ons eigen denken en handelen. Als voorbeeld: we kennen het ook allemaal wel dat we zelf vastlopen en ergens even niet meer uitkomen. We focussen ons dan waarschijnlijk teveel op het probleem zelf. Door echter juist niet aan het probleem te denken, maar aan een situatie zonder probleem, worden onze hersenen gestimuleerd op een andere manier te denken. En op die manier kan je mogelijk een oplossing vinden voor een probleem, dat eerder onoplosbaar leek. Een techniek die, net als vele andere technieken, tijdens de workshop aan de orde zijn gekomen en waarvan de deelnemers de uitwerking hebben mogen ervaren.

Na afloop heeft iedereen ook nog verschillende oefeningen en vragen toegezonden gekregen om de geleerde technieken mee uit te bereiden. Iets dat, net als de workshop zelf, door veel deelnemers bijzonder is gewaardeerd.

Mocht je nu benieuwd zijn geworden naar een bijeenkomst van de kring Business-Spiritualiteit, dan nodigen wij je graag van harte uit om deel te nemen. Verbinding, connectie en elkaar op professionele wijze inspireren om meer impact te hebben is ons adagium.

Het volgende event staat gepland op Dinsdagavond 28 November in de Slaapkamer van het kasteel. Tijdens dit event neemt Ger Kamstra u mee in de verdieping van uw denken, alsmede de bewustwording van gedragspatronen en daarbij de kracht en macht van keuzes maken. Dit vindt plaats aan de hand van een uniek verhaal….namelijk het verhaal van de deelnemers zelf, waarin u een hoofdrol speelt.

Op deze avond worden de principes van bewustwording, beïnvloeding en gedragsoptimalisatie via de kracht van storytelling, de geheimen van (jezelf) uniek presenteren, instant NLP, ‘onzichtbare veranderingsprincipes’ en de kracht en macht van keuzes maken  geoefend om u nog meer subtiele invloed te geven op u zelf, op uw keuzes en op een ander.

Meer informatie vindt u  hier