Workshop datavisualisatie (in english if needed, so feel welcome)

28/06/2018

Workshop datavisualisatie door Michel Dekker (19980315) - Nova Silva

Zoals aangekondigd tijdens de vorige bijeenkomst van deze kring, zal Michel Dekker een workshop datavisualisatie verzorgen. Indien nodig, kan deze workshop ook in het Engels.

Workhop

Voor het uitvoeren van je werk moet je steeds meer gegevens en rapporten verwerken in steeds minder tijd. Om niet te verdwalen in deze complexiteit is datavisualisatie een
onmisbaar hulpmiddel, alleen werken de meeste datavisualisaties eerder tegen dan dat ze helpen.

Verspil geen tijd meer met het ontcijferen van verwarrende data (-visualisaties) en vergroot je inzicht. In een workshop van slechts een halve dag leer je eenvoudig slechte en verwarrende data visualisaties herkennen en hoe het beter kan (moet!). Op basis van sprekende praktijkvoorbeelden krijg je 9½ tips voor uitmuntende data visualisaties.
Deze zijn toepasbaar binnen iedere bedrijfstak of functie en onafhankelijk van ICThulpmiddelen.

Na deze sessie haal je meer uit je data visualisaties in een fractie van de tijd, of je deze nu maakt of ontvangt.

Doelgroep

Je bent werkzaam binnen een organisatie die haar data gebruikt om beslissingen te ondersteunen. Dit kan zowel aan de leverende kant (bijv. rapportage en dashboard bouwers) als aan de afnemende kant (bijv. gebruiker van managementinformatie) zijn.

Benodigde voorkennis: enige ervaring in het opstellen, ontwerpen of interpreteren van
rapporten/ dashboards is een pre.

Programma

18:00-18:30 Inloop met broodje

18:30-19:00 Introductie workshop door Michel Dekker

19:00-20:00 Workshop

20:00-20:30 Afsluiting workshop

20:30-21:00 Drankje in de Bizz Lounge

In hoofdlijnen bestaat het programma van de workshop uit de volgende onderwerpen:

• Hoe verwerken mensen visuele informatie (wat zijn onze sterke en zwakke punten);
• Wat is de invloed hiervan op data visualisatie;
• Wat zijn de belangrijkste valkuilen en hoe kun je hier mee omgaan (9,5 tips);
• Toepassen van de 9,5 tips op eigen materiaal.

De trainer

Michel Dekker heeft een diepgaande interesse en ervaring in techniek en ICT. Niet zozeer hoe het werkt, maar vooral wat je er mee kunt doen. Daarnaast is hij gefascineerd door mensen, hun sociale structuren en gedrag. Beide zaken zijn vaste onderdelen in alles wat hij doet, of dit nu studie of werk is.


Als een van de oprichters van Nova Silva houdt hij zich voornamelijk bezig met het bepalen van meetwaarden (KPI’s) en ontwerpen van effectieve manieren om resultaten te communiceren (rapporteren & datavisualisatie). Dat doet hij voor verschillende bekende grote multinationale organisaties in de verzekeringswereld, bancaire sector, IT en logistiek.

Datavisualisatie is een vast onderdeel van zijn dagelijks werk. Hij is continu bezig met het verbeteren van rapporten en dashboards voor zijn relaties. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd om zijn kennis en ervaring te delen tijdens trainingen en workshops.

Door theorie (van auteurs als Tufte, Few, Cairo & Kirk) te combineren met zijn uitgebreide ervaring en enthousiasme, is Michel als geen ander in staat je te helpen in het verbeteren van je eigen datavisualisaties.

Wil je deelnemen, maar ben je geen lid van de VCV, stuur dan een mailtje naar Marian Dragt (mdragt@md2c.nl) en zij zal contact met je opnemen over de betaling.

 

Start evenement: 
28 jun 2018 - 18:00
Locatie: 
Nyenrode New Business School
Keizersgracht 285
1016 ED Amsterdam
Nederland
Kosten
Lid: 
20.00 EUR
Niet-lid: 
30.00 EUR
Student: 
15.00 EUR