Masterclass Design Thinking 4 juni: Ook nooit vernieuwende ideeën uit een brainstorm?

04/06/2019

Hoe zorg je ervoor dat veranderingen en innovaties daadwerkelijk kunnen slagen binnen je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat de probleemdefinitie scherp is zodat je gericht naar de juiste oplossingen kunt gaan zoeken?

Design Thinking is een methode die daarbij helpt door inleving in de persoon waarvoor het product of de dienst voor ontwikkeld wordt. Vanuit deze empathische aanpak worden bestaande aannames uitgedaagd en problemen anders gedefinieerd, wat leidt tot ideeën en oplossingen die aanvankelijk niet voor de hand lagen.

Op dinsdag 4 juni verzorgt de Kring Innovatiemanagement en Grow strategies een Masterclass Design Thinking. Deze zal worden verzorgd door Roy Schinning-Woltring. Hij is expert op gebied van creatieve interventies en heeft hierin vele workshops en trainingen verzorgd. Tijdens de masterclass worden niet alleen de basisprincipes van de methodiek toegelicht, maar met name er actief mee gewerkt!  Wij bieden jou de mogelijkheid om jouw bedrijfsprobleem te behandelen. 

Om dit te realiseren is het noodzakelijk om enige voorwerk te doen. Allereerst het inbrengen van het organisatorische probleem. Dat moet voldoende complex zijn om mee aan het werk te gaan. Triggers voor dergelijke problemen kunnen bijvoorbeeld zijn vraagstukken rondom digitalisering of de verduurzaming van bedrijfsprocessen. Van belang is dat het probleem meerdere afdelingen of business units raakt van de organisatie. Van de ingezonden vragen maken wij een selectie en willen wij voor aanvang van het event een gesprek inplannen. Dit om op voorhand zo goed mogelijk de context van het probleem te begrijpen. Tijdens het event krijg jij de rol van opdrachtgever en krijg je een vaste plek in het programma.

Schrijf je vandaag nog in en zorg ervoor dat je deze ervaring niet gaat missen!

Locatie: Nyenrode Breukelen
Kosten: 15 euro leden / niet leden 20 euro aanmelden via innovatiemanagement@nyenrodealumni.nl
De agenda:

16:00                    Start masterclass: Inbrengen Business Cases
17:30                    Eenvoudige maaltijd met snacks
21:00                    Einde masterclass

Aanmelden:
Via de button 'Inschrijven' onderaan deze pagina voor VCV leden. Voor niet leden email naar innovatiemanagement@nyenrodealumni.nl + je business probleem

Start evenement: 
4 jun 2019 - 16:00
Locatie: 
Albert Heijn Executive zaal 3 op Nyenrode
Straatweg 25
Breukelen
Nederland
Kosten
Lid: 
15.00 EUR
Niet-lid: 
20.00 EUR
Student: 
10.00 EUR