(VOL) Masterclass Systematic Inventive Thinking

07/11/2019

Weet je dat de meerderheid van succesvolle innovaties gebaseerd is op slechts vijf onderscheidende patronen? Wat als je deze patronen al in een vroeg stadium van idee-ontwikkeling zou kunnen toepassen?

Innovatief denken

Uit onderzoek onder 1600 CEO’s in 60 landen blijkt dat topmanagers business creativiteit zien als een van de meest cruciale factoren voor het toekomstig succes van hun organisatie (IBM Global CEO Study, 2010). McKinsey voorspelt dat in 2030 mensen 30%-40% meer tijd zullen besteden aan business creativiteit.

Business Creativiteit is een fundamentele innovatie skill, vormt de basis voor innovatief denken en werken en is essentieel voor het ontdekken en benutten van nieuwe kansen. Dat innovatief denken enkel weggelegd zou zijn voor mensen met een aangeboren talent is een mythe. Business creativiteit is een skill die je kunt leren.

Bewezen innovatie patronen

Systematic Inventive Thinking (SIT) is een bewezen methode voor creativiteit en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Dr. Jacob Goldenberg dat heeft aangetoond dat de meerderheid van succesvolle innovaties gebaseerd is op slechts vijf onderscheidende patronen. Het systematisch toepassen van die patronen kan de innovatie hit-rate van organisaties vergroten. De methode is bij een grote verscheidenheid van bedrijven in diverse industrieën toegepast en heeft tot heel goede resultaten geleid. Systematic Inventive Thinking wordt onderwezen op top universiteiten zoals Columbia University in New York, Wharton en Harvard.

Voice of the Product

Het systematische karakter van SIT stelt iedereen in de organisatie in staat om creatieve ideeën te ontwikkelen. De methode is uiterst waardevol voor product- en diensten innovatie, maar is evenzo van grote waarde voor innovatie van business modellen en processen. SIT is een contra-intuïtive methode die niet zoals gebruikelijk de wensen van de klant als uitgangspunt neemt, maar juist luistert naar de Voice of the Product.

De Masterclass

In deze workshop zullen we stilstaan bij de impliciete aannames die iedereen heeft in het traditionele denken, en hoe deze een blokkade vormen voor verandering en innovatie. We zullen in de praktijk zien dat door het toepassen van een systematisch aanpak met bewezen innovatiepatronen, we deze blokkades kunnen doorbreken en tot waardevolle nieuwe ideeën kunnen komen.

De workshop zit boordenvol voorbeelden, is dynamisch en uitermate interactief van aard. De deelnemers zullen zelf of in kleine groepen aan de gang gaan met het toepassen van de SIT-patronen. Mogelijk zal tijdens de workshop een bedrijf een case presenteren waar de deelnemers concreet de SIT patronen op kunnen toepassen en ter plekke ideeën kunnen ontwikkelen voor het bedrijf.

De trainer

Ernst-Jan van Batenburg is gastdocent op de Erasmus Universiteit (RSM) op het gebied van Innovation en Business Creativity. Hij heeft met Dr.  Jacob Goldenberg de SIT-methode in het MBA programma van Columbia Business School in New York onderwezen, en heeft op dit gebied guest lectures gegeven op de University of Cincinnati.

Programma in het kort

18:00 Ontvangst met eenvoudig maaltijd

18:30 Start masterclass

21:00 Einde masterclass

Daarna is de gelegenheid om een borrel te drinken in de zolderbar!

 

 

Start evenement: 
7 nov 2019 - 18:00
Locatie: 
Nyenrode - Plesman gebouw
Straatweg 25
3621 BG Breukelen
Nederland
Kosten
Lid: 
25.00 EUR
Niet-lid: 
30.00 EUR
Student: 
10.00 EUR