Liberating Structures

29/01/2019

“Liberating Structures” beginnen met iets dat zo eenvoudig en essentieel is dat het niet de moeite waard lijkt, om daarna te eindigen met iets dat zo krachtig en diepzinnig is dat het nauwelijks mogelijk lijkt.

Waarom “Liberating Structures“?

Als je je betrokken en geëngageerd voelt, doe je het dan beter? Denk je dat teams waarin mensen goed samenwerken, veel betere resultaten opleveren? Is het je opgevallen dat de beste ideeën vaak afkomstig zijn van onverwachte bronnen? Wil je werken op het beste van je intelligentie en dezelfde kans geven aan anderen?

Zo JA, dan hebben we ontdekt dat dit het soort organisatie en gemeenschap is waar mensen deel van willen uitmaken. EN, Liberating Structures helpen om het mogelijk te maken.

Dus waarom is het dan dat zoveel organisaties van alle niveaus vol zitten met niet-werkende werknemers, disfunctionele groepen en verspilde ideeën?

Wat zijn “Liberating Structures“?

Onbewust verstikken de conventionele structuren die worden gebruikt om te organiseren hoe mensen routinematig samenwerken, opname en betrokkenheid.

Vijf conventionele structuren bepalen de manier waarop we routinematige interacties organiseren en hoe groepen samenwerken: presentaties, beheerde discussies, open discussies, statusrapporten en brainstormsessies.

De interacties van “Liberating Structures” bieden (meer dan) 33 extra mogelijkheden naast deze conventionele benaderingen.

Elke Liberating Structure kan een vergadering veranderen. Liberating Structures samen kunnen een hele organisatie bevrijden en transformeren in de manier van werken en de interacties.

De Liberating Structures zijn patronen voor interactie en deze zijn voorgesteld in een overzichtelijk menu. Indien Liberating Structures nieuw zijn voor jou, raden we je aan te oefenen met de eenvoudigste (bijv. 1-2-4-All, Impromptu Networking), beginnend vanaf de linkerbovenhoek en naar de meest complexe rechtsonder (Panarchy, Purpose-To-Practice). De meer ingewikkelde methoden gebruiken veel van de eenvoudigere Liberating Structures als bouwstenen.

Financiële bijdrage

 

Deelname aan de workshops:

• Voor betalende leden (€ 240,- per jaar) van de Vereniging Kring Interim Management, gratis.

• Voor VCV-leden wordt € 40 gerekend.

• Voor niet-VCV-leden en introducés wordt € 55 gerekend.

 

Start evenement: 
29 jan 2019 - 18:30
Locatie: 
Nyenrode
Nederland
Kosten
Lid: 
0.00 EUR
Niet-lid: 
0.00 EUR
Student: 
0.00 EUR