Nyenrode Haiku competitie

07/07/2017

Op 19 juni vond in de Wapenzaal voor de eerste keer de uitreiking plaats van de “Nyenrode Haiku-Wisseltrofee”. Opgeluisterd door prachtig pianospel van Domingo (S474929) en in aanwezigheid van de dichters en belangstellenden. Een flink aantal medewerkers, studenten en alumni had gereageerd op de uitnodiging voor de haiku-wedstrijd die door de Kunstcommissie was uitgeschreven. 

De deskundige jury bestaande uit voorzitter Roy Voogd (19975428), schrijver en dichter Theo Olthuis en Erik van der Liet (20146122) had geen makkelijke opgave om een keuze te maken uit de bijna 50 inzendingen. Maar zij kwamen uiteindelijk wel met een unaniem oordeel.

 Met veel plezier reikte de jury de eerste prijs uit aan Raoul Wirtz (programmamanager bij EEOD). Hij won met onderstaande haiku de begeerde “Nyenrode Haiku-Wisseltrofee”.

 Het buckfast bijtje
Vindt naast een lege bierfles
Een klaverbloempje

 
Volgens het juryrapport bevat deze haiku alle elementen van een goede Nyenrode-haiku. Verdieping, natuur, contrast, herkenning, een glimlach en het laat zich lezen als een bries. Geschreven met diepere kennis van zaken, getuige de naam van de honingbij die bij de kolossale bierfles toch de lekkerste honing van het landgoed treft, briljant en bitterzoet!

De tweede plaats was voor Joke Siahaya-Dinkeloo (Nyenrode Program Information officer). De derde plaats was een lastige. Ex aequo eindigden Nick Vos (programmamanager Master Fiscaal Recht) en Mark Slaman (programmadirecteur BSc in Business Administration). De jury besloot uiteindelijk dat de haiku van Nick Vos meer voldeed aan de gestelde eisen zodat hij er met de derde prijs vandoor ging en Mark eindigde met een eervolle vermelding.

De Nyenrode Kunstcommissie hoopt dat zij aan de bakermat staat van een mooie traditie en dat er volgend jaar nog meer mensen zullen zijn, die de pen pakken om een haiku met ons te delen. In september zal de Kunstcommissie een bloemlezing van de haiku’s tentoonstellen in de vorm van een foto-expositie in de gang in het Dr. Albert Heijn-gebouw.

Nyenrode

Hier - binnen de ruimte
van een prachtig park

naast een machtig kasteel
als student te kunnen zijn,
in alle rust
hard op weg naar Ergens
(Theo Olthuis)