'Janna, Wijngids (alleen) voor Vrouwen' met wijnproeverij

16/11/2017

'De gemiddelde vrouw heeft een betere neus, tong en gehemelte dan de man. Zonde dat we ons met zo’n oertalent als het om wijn gaat nog steeds vaak laten leiden door de man. Kiezen, kopen, schenken, proeven, we kunnen het heel goed zelf.' Aldus Janna Rijpma. Zij neemt ons op donderdagavond 16 november mee langs een aantal wijnen uit haar wijngids die op donderdag 12 oktober uit zal komen.

In de wijngids beschrijft Janna haar 101 favoriete wijnen. Bij elke fles een korte impressie, verhalen die je meenemen in de wereld achter het etiket. Daarnaast een zintuiglijke beschrijving van de wijn en een paar eetsuggesties. Bij het drinken en genieten van wijn zijn onze ogen, neus en mond natuurlijk onmisbaar, maar het echte proeven doen we met ons verstand. De 101 tips en wijnweetjes in de gids zijn daarom extra handig om paraat te hebben. Voor een optimale samenvloeiing van alle zintuigen mag ook het oor niet ontbreken als je van wijn geniet. Daarom bij elke wijn een suggestie voor een toepasselijk muzieknummer om naar te luisteren.

Janna Rijpma-Meppelink is vinoloog, wijnschrijver, wijnconsultant en Nederlands enige gastro-entertainer. Zij schreef onder andere vier edities van de succesvolle Wijngids voor het zakenleven. Haar wijnverhalen en columns zijn jarenlang gepubliceerd in De Telegraaf en in diverse lifestylebladen. Ze geeft workshops en masterclasses in binnen- en buitenland. Tevens heeft zij een methode ontwikkeld waarmee wij onze zintuigen nog beter kunnen gebruiken, N.O.M.O.H. genaamd.

Programma:

19.00 -19.30   Ontvangst
19.30 - 21.00  Presentatie 'Janna, Wijngids (alleen) voor Vrouwen' met wijnproeverij
21.00 -            Naborrel

Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je dan op via de VCV site. Introducees zijn welkom!

Tijdens het event zal het ook mogelijk zijn de wijngids van Janna te kopen en te laten signeren.

Start evenement: 
16 nov 2017 - 19:30
Locatie: 
Nyenrode, Ridderzaal (kasteel)
Straatweg 25
3621 BG Breukelen
Nederland
Kosten
Lid: 
15.00 EUR
Niet-lid: 
17.50 EUR
Student: 
10.00 EUR