Ladies maken een Boegbeeld!

21/05/2014

Presentaties, lezingen, wijnproeverijen, creatieve uitingen… de Ladies Circle biedt het je allemaal! In mei was het tijd voor een creatieve, inspirerende avond op een camping in de Hoef.

Ondergaande zon, grimmige brokken speksteen in verschillende stoffige tinten, een korte wrap-up van de U-theorie…. En dan aan de slag met je gevoel! Marjolein Berger-Vos(19840102) van Into Tuition leidde de beeldhouwworkshop op locatie voor de Ladies Circle, waarin door de dames een Boegbeeld werd gemaakt.

Uit speksteen werd, door het doorlopen van verschillende stappen in het beeldhouwproces en aan de hand van de theorie U van Otto Scharmer, de creativiteit losgeweekt. Het proces van een brok ruwe steen naar een gedetailleerd kunstwerk (boegbeeld) op een sokkel is nog niet zo simpel als het wellicht lijkt! Tijdens het hakken, vijlen, boren, schuren en poetsen was het soms even rustgevend stil (of genoten we van de natuurlijke geluiden om ons heen?) en op een ander moment is het lachen geblazen om het stof dat in onze haren zit! Ontspanning en inspanning leiden uiteindelijk tot een prachtig resultaat: 8 unieke beelden met voor ieder een heel eigen verhaal!  

Op naar ons volgende event (hou de agenda in de gaten!)

Overigens zijn wij nog op zoek naar versterking van ons bestuur. Info: contacteer graag een van onderstaande personen of neem contact op met het alumni office.

 

VCV Ladies Circle,

Ilse Franckaert 20090032

Chabeli de Kom 20090051

Barbara Wolters 20060140