Ferti-Lily door Nyenrode verkozen tot meest belovende concept 2019

04/02/2019

De Nederlandse uitvinding Ferti-Lily Conception Cup is door de alumni van Business Universiteit Nyenrode verkozen tot het meest belovende concept van 2019. Tijdens de finaleavond op donderdag 31 januari won Ferti-Lily met overtuigend aantal vakjurystemmen de titel Nyenrode Hero2019 van de vier andere finalisten. “Deze prijs geeft een enorme boost om Ferti-Lily versneld op de markt te brengen in Nederland én buitenland”, aldus oprichter Robert Stal. 

Tijdens de verkiezing Hero2019, verkiezen de alumni van business universiteit Nyenrode het meest belovende concept van het nieuwe kalenderjaar. Ruim 950 alumni, actief als marketeer of digital manager selecteerden in december 2018 en januari 2019 uit de 35 deelnemende concepten 5 finalisten.

Naast Ferti-Lily deden ook Dobbi (de stomerij aan huis), No Isolation (Noorse producent van producten tegen isolement), Parfumado (abonnementsservice voor parfums) en Postzegelcode van PostNL mee aan de strijd om de titel.

Ferti-Lily

De Ferti-Lily Conception Cup is een hulpmiddel voor stellen met een kinderwens, die niet succesvol verloopt. De Conception Cup geleidt het mannelijk zaad direct naar de vrouwelijk eicel, op een stressvrije manier. Het product is ontwikkeld door Robert Stal. De heer Stal heeft ervaring als ontwikkelaar van medische producten én heeft met het product meerdere klinische onderzoeken positief doorlopen. Ferti-lily bevindt zich in de laatste fasen voor marktintroductie en is straks via reguliere kanalen verkrijgbaar.

Naast de eretitel wint Ferti-Lily een jaar lang kosteloze begeleiding bij het onderzoeken van en uitbreiden naar buitenlandse markten door Export Partner.  

Nyenrode Hero

Het jaarlijks evenement Nyenrode Hero is dit jaar voor het derde jaar georganiseerd door de alumnivereniging voor Marketing en Digital Development. De bijna 2000 alumni kiezen gedurende december en januari via twee stemmingronden én een finaleavond het meest belovende concept van dat jaar. Eerdere winnaars waren NeuroKeys (2017) en Somnox (2018). “Opvallend is dat dit jaar voor het derde, aaneengesloten jaar een medisch concept heeft gewonnen.” aldus Maarten Aarts, namens de organisatie.