Nyenrode Alumni Cycling

Nederland is een fietsland en bijna iedereen heeft wel een fiets. Dus fietsen we allemaal en soms zelfs heel hard. Het wielrennen heeft in Nederland haar sporen verdiend en vandaag de dag trappen we nog een stevig pedaaltje mee. Denk aan Jan Janssen en Joop Zoetemelk van toen en aan Laurens ten Dam, Bauke Mollema en Marianne Vos van nu. Maar ook het amateur wielrennen is ongekend populair. Het aantal wielerevenementen neemt toe en grote evenementen (zoals Amstel Gold Race) zijn steevast binnen enkele minuten uitverkocht. Vaak valt wielrennen precies samen met dat moment op zaterdag- of zondagmiddag waarop de meeste mensen een biertje pakken of een fles wijn opentrekken. Want zo is wielrennen, het laat zich uitstekend combineren met de middagborrel. Met een lekker blokje kaas of worst.  

Geïnspireerd door de schitterende tocht van de Nyenrode Rally, de interessante gesprekken tijdens de pit-stops, is het idee ontstaan om een wielertoertocht te introduceren bij Nyenrode alumni. In het kader van gezond leven, bewegen en een ‘Reward for life’ is dit initiatief een prachtige aanvulling op de activiteiten die reeds worden aangeboden door de VCV. 

De wielertoertocht richt zich op alle fiets liefhebbende Nyenrodianen. Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner; iedereen is welkom tijdens de wielertoertocht. De start en finish vinden plaats op het estate van Nyenrode.

De VCV wielercommissie, bestaande uit 3 Nyenrode alumni, neemt de organisatie in handen. 

Florentien van der Spek (20090093), voorzitter
Rob van Tilburg (19995514), secretaris
Marcel Harskamp (19995509), penningmeester