Eindelijk opgericht, kring Rugby Nijenrode

05/07/2016

Eindelijk opgericht, kring Rugby Nijenrode!

Rugbyclub Nijenrode (RCN) is opgericht in 1947 en vanaf die tijd:     Beroemd,    Berucht,    Befaamd.

Rugby op Nijenrode is méér dan een sport-uurtje; het is een spel met als belangrijke regel: zelf opoffering in naam van het collectief, vriendschap, plezier en feest. Dat is direct te linken met de mores op Nijenrode.

Nijenrode ís Rugby!

Rugby is dé sport voor Nijenrodianen, dat was vroeger zo, dat is vandaag de dag zo én dat zal in de toekomst zo zijn.

Omdat te borgen, wordt, na decennia van rijping, het oudste sportieve verband dat Nijenrode kent door alle jaren heen, verenigd in een Kring Rugby. De VCV heeft zijn goedkeuring verleend voor een plan dat er eigenlijk al jaren lag, maar wat maar niet tot wasdom kwam. Maar nu is het dan zover..

Inmiddels is er een bestuur opgericht waar zowel oud als nieuw in vertegenwoordigd zijn. Idee is om een bestuurslid van het huidige Rugbyclub bestuur als roulerend lid mee te laten draaien. Hiermee blijft de binding bestaan met de campus.

Het bestuur is al een paar keer bij elkaar gekomen, en werkt in eerste instantie aan een aantal activiteiten, en het verzamelen van zoveel mogelijk leden.

Lid worden:

Lid worden kan heel makkelijk via de VCV website (onder ‘Communities’ – ‘Kringen’ – ‘Sport’ – ‘Rugby’), via link: https://www.nyenrodealumni.nl/nl/circle/rugby

En kost nul, gratis, euro per jaar.

Ook is er een actieve facebookgroep van oud Nyenrode Rugbyers waar mooie foto’s van weleer worden gedeeld. (Met al meer dan 420 leden!)

https://www.facebook.com/groups   VCV kring Rugby - Nijenrode

 

De eerste activiteit:

Wij kunnen u reeds melden dat er een homecoming gepland staat voor 8 oktober a.s.

Alle (oud) rugbyers komen samen in de mensa waar er een sprekers zullen zijn met mooie verhalen uit de oude doos. Traditioneel speelt daarna jong tegen oud, en verliest jong. Vervolgens zingt jong tegen oud, en ook dat wint oud, onder het genot van bier, bbq en vertier. (Neem je familie gerust mee op ons mooie landgoedje).

Onze vraag aan u, als (oud)Rugbyer, is of u deze uitnodiging zou willen doorgeven aan de spelers / fans van jouw lichting zodat er een mooie opkomst is. Velen hebben inmiddels laten weten te komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

We hopen u mogen verwelkomen op 8 oktober om 11.30u op de campus.

Voor meer informatie en registratie klik hier.

 

Laag en hard!

Namens het kring Rugbyclub Nijenrode bestuur

Voorzitter:  Robert-Jan de Goeij (46ste rugbyclub bestuur)

Vice-Voorzitter: Richard Budding (48ste en 53ste rugbyclub bestuur)

Secretaris Ledenwerving: Klaas Keuning  (69ste rugbyclub bestuur)        

Commissaris Zang en Dans: Hans Meeuwis (46ste rugbyclub bestuur)   

Commissaris Jonge honden:   Mathijs Schlepers (70ste rugbyclub bestuur)