Al Gore's An Inconvenient Sequel: Truth to Power - 3e Sustainability Movie Night op Nyenrode!

18/04/2018

Zijn we tien jaar na Al Gore's eerste film al dichter bij een energierevolutie? Het klimaat verandert, de waarheid niet. Tien jaar nadat 'An Inconvenient Truth' klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het boeiende vervolg dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Kijk op 18 april met de VCV Kring Duurzaamheid naar het vervolg op succesvolle documentaire An Inconvenient Sequel: Truth to Power.

Inleiding en reflectie door Maurits Groen, duurzaam ondernemer en vriend van Al Gore

Maurits Groen kent Al Gore persoonlijk; hij heeft de beide documentaires én Al Gore naar Nederland gehaald. Groen is ook de bedenker van Wakawaka, het levensreddende lampje en van Kipster, de meest duurzame kippenboerderij van de wereld. Hij heeft jarenlang in de top 10 gestaan van meest duurzame Nederlanders, waarvan één jaar op nummer 1 (in 2015). Op deze unieke filmavond zal Maurits Groen de film duiden en ons inspireren om actie te ondernemen.

 

An Inconvenient Sequel

Al Gore reist de wereld rond om talloze klimaatdeskundigen te ontmoeten, klimaatambassadeurs te inspireren en te trainen en om zijn invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid. Camera’s volgen hem achter de schermen tijdens zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten. Hij blijft de urgente boodschap uitdragen dat de gevaren van klimaatverandering overwonnen kunnen worden door innovatie en inspiratie.

In 2007 won An Inconvenient Truth als eerste documentaire in de filmgeschiedenis twee Oscars: voor beste documentaire en voor beste song (‘I Need to Wake up’ van Melissa Etheridge). Ongetwijfeld als gevolg van het wereldwijde succes van de documentaire kreeg Al Gore, samen met het Intergovernmental Panel on Climate Change, in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede.

Programma op woensdag 18 april 2018:

18:30 Registratie en lichte maaltijd

19:00 Inleiding door Maurits Groen

19:15 Screening An Inconvenient Truth 2 (Engels met Nederlandse ondertiteling)

20:50 Reflectie door Maurits Groen met het publiek

21:30 Borrel

Dit evenement wordt door en voor Nyenrode alumni georganiseerd. Studenten en introducées zijn van harte welkom. Voor betalende deelnemers serveren we voorafgaand aan de film een lichte maaltijd. Alumni kunnen zich inschrijven via de VCV website. Studenten en introducées kunnen een mail sturen naar vcvcircle4sustainability@gmail. Laat daarbij alsjeblieft weten of je student bent of introducé en vermeld je mobiele telefoonnummer. Introducees ontvangen dan een betaalverzoek (bij voorkeur middels een Tikkie) en zijn pas aangemeld na betaling.

Indien je na inschrijving onverhoopt toch niet aanwezig kan zijn, dan verzoeken wij je om dit voor maandag 16 april 2018 te melden via vcvcircle4sustainability@gmail.com. Daarna is - in verband met de catering - kostenloos afmelden helaas niet meer mogelijk. Een vervanger sturen kan natuurlijk altijd.

We zien uit naar je komst op deze derde duurzame filmavond!

Deze filmavond zal (bij voldoende belangstelling) in het Engels zijn. Lees op de VCV wesbite meer over onze eerdere filmavonden met screenings van Normal is Over en Before the Flood

Start evenement: 
18 apr 2018 - 18:30
Locatie: 
Nyenrode, Executive Theater
Straatweg 25
Breukelen
Nederland
Kosten
Lid: 
25.00 EUR
Niet-lid: 
30.00 EUR
Student: 
0.00 EUR