DSM en de kunst van de lange termijn

25/09/2019

Voor iedereen het leven beter maken. Dat is het doel, de purpose van DSM. Dit doet DSM met een uitgebreid scala aan producten en diensten op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaam leven. Dit is ook terug te vinden in de uitgebreide kunstcollectie van DSM, waar thema’s als duurzaamheid en innovatie centraal staan.

Tegen de achtergrond van de oudste Nederlandse bedrijfskunstcollectie, die van 20 juni tot eind november in het Dr. Albert Heijn gebouw getoond wordt, gaan we op woensdag 25 september in de Wapenzaal in het kasteel in gesprek over "de kunst van de lange termijn'. Inspirerende inleidingen van zeer diverse panelleden geven de opmaat voor discussie met het panel en natuurlijk met elkaar.

 

Kunstzinnig voorprogramma

Voor geinteresseerden is vanaf 17.00 uur een bezichtiging van de tentoonstelling 'DSM en kunst' onder leiding van de curator Catharien Romijn van DSM. Geef bij je inschrijving aan of je hieraan deel wilt nemen. 

 

Duurzaam hoofdprogramma

Tussen 18:00 en 18:30 uur heten we studenten, alumni en gasten welkom voor registratie en een lichte maaltijd in de bibliotheek onder de wapenzaal.

Om 18:30 uur start het programma met de inleidingen en gevolgd door de discussie.

  • Willemijn Brouwer, Lead Sustainability Engagement & Learning bij DSM vertelt wat het betekent om als bedrijf echt betekenisvol te zijn en hoe dat tot zijn recht komt bij DSM.

  • Kunsthistorica Yteke Spoelstra staat stil bij de duurzaamheidsaspecten van de gebouwgebonden kunst in de openbare ruimte, op basis van waardestellende projecten die zij uitvoerde voor de Gemeente Amsterdam en de Gemeente Leiden.
  • Danielle Landesz, Partner Assurance & Sustainability bij KPMG en lector Corporate Governance aan Nyenrode vertelt over de rol van de accountant bij het borgen van de blik op de lange termijn.
  • Andre Nijhof, professor Sustainable Business & Stewardship aan Nyenrode, deelt zijn visie op lange termijn waardecreatie door bedrijven en belicht van daaruit enkele parallellen met ontwikkelingen in de kunst.

Joep Stassen faciliteert het gesprek tussen de panelleden onderling en met de zaal.

 

Gezellig vervolg

We sluiten de avond af met een netwerkborrel in het Koetshuis. 

 

 

De kleine lettertjes

Deze workshop wordt georganiseerd door en voor Nyenrode alumni en studenten. Introducées zijn van harte welkom. Alumni en studenten kunnen zich inschrijven en betalen via de VCV website. VCV leden kunnen hun introducées inschrijven door een mail te sturen aan vcvcircle4sustainability@gmail.com. Geef daarbij de naam aan van de introducée(s) en aan wie de VCV office de factuur kan sturen. De studentenprijs van €5 wordt mede mogelijk gemaakt door Art Fund Nyenrode en geldt alleen voor fulltime studenten. Deelnemers aan part-time/executive programma's betalen het VCV of introducee tarief. Mocht je je als student (nog) niet via de VCV website kunnen inschrijven, stuur dan een mail aan Kelly Grilk van de VCV office (k.grilk@nyenrode.nl).

Indien je na inschrijving onverhoopt toch niet aanwezig kan zijn, dan verzoeken wij dit voor vrijdag 20 september te melden via vcvcircle4sustainability@gmail.com. Daarna is - in verband met de catering - kostenloos afmelden helaas niet meer mogelijk. Een vervanger sturen kan natuurlijk altijd. 

 

foto: Deel van Orange, green and black, Nike Dolman  2018,  c-print, 123 x 185 cm

 

Start evenement: 
25 sep 2019 - 18:00
Locatie: 
Wapenzaal, Kasteel Nyenrode
Straatweg 25
3621 BG Breukelen
Nederland
Kosten
Lid: 
25.00 EUR
Niet-lid: 
35.00 EUR
Student: 
5.00 EUR