Op bezoek bij de duurzame Kipster boerderij

06/06/2018

Op woensdag 6 juni brengt de VCV Kring voor Duurzaamheid een bezoek aan Kipster, een dier-, mens- en milieuvriendelijke boerderij voor legkippen. Ga je ook mee naar deze revolutionaire boerderij in Noord Limburg?

 

Het resultaat van vier jaar innovatief ondernemen

De boerderij zit vol innovaties op het gebied van dierenwelzijn en fijnstofreductie. Door voer van reststromen en het opwekken van energie zorgt het voor een minimale milieubelasting. Het bedrijf is geheel zelfvoorzienend in zijn energiegebruik. De kippen kunnen er hun natuurlijke bosdierengedrag vertonen. Zelfs voor de hanen is er een rol weggelegd: als uit de eieren die worden uitgebroed om voor nieuwe legkippen te zorgen een haantje wordt geboren, dan verdwijnt die niet zoals gebruikelijk in de versnipperaar. Ze scharrelen in de comfortabele stal en worden als volwassen dier geslacht voor het vlees. En Kipster bewijst dat duurzaam niet duur hoeft te zijn: de consumentenprijs ligt onder het prijsniveau van biologisch en de boer ontvangt een eerlijke prijs voor het ei. 

 

Lof voor Kipster

Ook de Rabobank en consumenten zijn laaiend enthousiast over Kipster: ze wonnen recent de AgriFood duurzame innovatieprijs van Rabobank. En de Kipster eieren waren - onder andere met Pasen - niet aan te slepen! "We zijn continu uitverkocht", zegt Kipster in dagblad Trouw op de vraag hoe het gaat met het verantwoorde ei. "Dat is een mooi probleem, een teken dat het heel goed aanslaat."

 

Het programma

Vanaf 17:00 uur zijn we van harte welkom. Om 17:30 uur worden we rondgeleid door Ruud Zanders, één van de oprichters van Kipster. Aansluitend dineren we op de boerderij - uiteraard een maaltijd bereid met eieren en kip uit de eigen stallen.

We proberen zoveel mogelijk gemeenschappelijk naar Kipster te rijden. Beter voor de wereld en wel zo gezellig. Dichterbij de datum ontvang je van ons een mail met daarin de vraag  waarvandaan je vertrekt en of je mee wilt rijden, danwel mensen mee wil nemen. 

 

De kleine lettertjes

Deze workshop wordt georganiseerd door en voor Nyenrode alumni. Studenten en introducées zijn van harte welkom. Alumni kunnen zich inschrijven en betalen via de VCV website. VCV leden kunnen hun introducées inschrijven door een mail te sturen aan vcvcircle4sustainability@gmail.com, inclusief het mobiele telefoonnummer van degene die komt. Ook studenten kunnen zich via dat email adres aanmelden, ook weer inclusief een mobiel nummer. Introducees en studenten ontvangen dan een betaalverzoek middels een Tikkie en zijn pas aangemeld na betaling. 

Indien je na inschrijving onverhoopt toch niet aanwezig kan zijn, dan verzoeken wij dit voor vrijdag 1 juni 2018 te melden via vcvcircle4sustainability@gmail.com. Daarna is - in verband met de catering - kostenloos afmelden helaas niet meer mogelijk. Een vervanger sturen kan natuurlijk altijd. 

 

Start evenement: 
6 jun 2018 - 17:00
Locatie: 
Kipster BV
Wusterweg 9
5811 AD Castenray, Limburg
Netherlands
Kosten
Lid: 
55.00 EUR
Niet-lid: 
60.00 EUR
Student: 
55.00 EUR