Digitale Transformatie in de Logistiek & ontwikkelingen in de BV Nederland

17/01/2018

 

Een perspectief op de trends en uitdagingen in Nederland en een praktijkvoorbeeld van  digitaliserings-uitdagingen binnen Hitachi Vantara

 

Dit kring event staat in het teken van transformatie en digitalisering binnen de BV Nederland en het bedrijfsleven. We zijn zeer vereerd dat we twee zeer ervaren sprekers op deze avond hebben die ons vanuit hun eigen perspectief een visie en praktijkvoorbeelden zullen bespreken. Dit alles met jullie op interactieve wijze en afgesloten met een netwerkborrel waarbij je ook de sprekers kunt ontmoeten.

Transport en Logistiek Nederland (TLN)

Arthur van Dijk   voorzitter van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland, vertelt over de platform-economie, waarin de netwerkfunctie van bedrijven steeds belangrijker wordt. Hij neemt ons mee in de wereldwijde ontwikkeling waarin fysiek en digitaal steeds meer door elkaar lopen, en in wat dit betekent voor de BV Nederland.

Voor logistiek dienstverleners is de impact groot. Naast het verkorten van ketens, waardoor logistieke stromen anders worden, kunnen klanten door digitalisering nu eenvoudiger bedrijven met elkaar vergelijken. En moeten transportbedrijven zich dus beter onderscheiden: op prijs, niche diensten en het ontzorgen van de opdachtgever. Tegelijkertijd gaan we van massaproductie naar maatwerk. De consument wil steeds meer gepersonaliseerde producten, zonder daar (lang) op te hoeven wachten, en liefst zonder extra kosten. Arthur vertelt over de uitdagingen die dit oplevert voor de Nederlandse logistieke sector.

Daarnaast spreekt hij over de technologie die dit mogelijk maakt in de logistiek. Over technieken die we vandaag al kunnen toepassen, zoals de elektronische vrachtbrief. Over de technieken van morgen, zoals truck platooning: elektronisch aan elkaar gekoppelde vrachtauto’s. En over de technieken van overmorgen, zoals autonoom rijdende vrachtauto’s, drones en laad/los robots.

 

Praktijkvoorbeeld: Hitachi Vantara

Waar te beginnen bij een groot internationaal bedrijf als Hitachi. Zij zitten werkelijk overal! Van graafmachines tot treinen, van informatie- & telecomsystemen  tot  energiecentrales en van logistiek tot gezondheidszorg.  Dit alles vanuit hun missie:

"Hitachi delivers innovations that answer society's challenges. With our talented team and proven experiences in global markets, we can inspire the world."

Een van de grote uitdagingen van deze tijd is data en digitalisering. De oplossingen hiervoor levert Hitachi Vantara. Met  vestigingen in Nederland zijn zij gespecialiseerd in Data Storage,  Cloud, Internet of Things, Data Analytics en Big data. Zij ondersteunen bedrijven bij het creëren en verkrijgen van waarde uit hun gegevens (data).

Hitachi Vantara wil niet alleen een belangrijke bijdrage leveren aan de transformerende wereld ook zelf zijn zij recent gestart met hun eigen bedrijfstransformatie. Rimmert van Luyn 20010357, VP Global Transportation, Customs & Compliance bij Hitachi Vantara, zal deze avond zijn ervaringen van de transformerende organisatie met ons delen inclusief zijn visie op de veranderende wereld van de Supply Chain.

Personal Pitch!

En wat is jouw verhaal? Ben je werkzaam op het gebied van Transformatie Management of heb je een ervaring hierin die je met ons wilt delen? Maak dan gebruik van de Personal Pitch van 1 minuut die je kunt houden op deze avond. Stuur een mailtje naar sherida@transactory.nl o.v.v. Personal Pitch Nyenrode.

Wees er snel bij en schrijf je in via deze link (https://www.nyenrodealumni.nl/nl/node/2560

Event gegevens

Wanneer        Woensdag 17 januari 2018

Programma        

18:00 -19:00   Mogelijkheid om hapje te eten met sprekers in de mensa (eigen kosten)

19:00-19:30    Inloop Kasteel Nyenrode (Bibliotheek ontvangst; vandaaruit naar zaal) incl. koffie/thee

19:30 - 20:30 Arthur van Dijk – Voorzitter Transport & Logistiek Nederland

20:45 – 21:45 Rimmert van Luyn - VP Global Transportation, Customs & Compliance bij Hitachi Vantara

21:45              Personal Pitch

22:00              Borrel: mogelijkheid om sprekers en deelnemers een op een te spreken (zolderbar)

Locatie           Kasteel Nijenrode

Aanmelden   https://www.nyenrodealumni.nl/nl/node/2560/edit (je moet wel ingelogd zijn)

Bijdrage         VCV Leden 15 Euro, Niet VCV leden of introducees 25 Euro (incl borrel). Kostenloos annulering tot 24u voor de lezing. 

Vragen?      Neem contact op met Raf Dabekaussen 06-28808955 of raf@pi-performance-improvement.nl

 

Namens de kring, tot 17 januari,  Sherida & Raf

Start evenement: 
17 jan 2018 - 18:30
Locatie: 
Nyenrode Kasteel
straatweg 25
3621 BG Breukelen
Netherlands
Kosten
Lid: 
15.00 EUR
Niet-lid: 
25.00 EUR
Student: 
15.00 EUR