Homecoming jaargang 1964

05/10/2018

REÜNIE NYENRODE JAARGANG 1964-66 IN RUURLO

Welkom op vrijdag 5 oktober vanaf 11.00 uur - en niet later dan 11.45 uur (!) - in De Heikamp, Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo.

Waarde jaargenoten,

“Ruurlo ligt op een plek waar je niet vanzelf zo snel zou komen. Wij moeten onze gasten van verre halen. Dan moet je allure hebben.”

Dit zegt Bert van Zijtveld, eigenaar van restaurant De Heikamp. De gasten komen en masse! Met die allure zit het dus wel goed. Als organisatoren van de reünie 2018 staan ook wij voor de uitdaging om allure te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat dit gaat lukken.

DE HEIKAMP

Wij laten jullie kennis maken met Bert van Zijtveld, een creatieve en ambitieuze MKB-er, die ons laat zien hoe hij van een eenvoudige pannenkoekenboerderij een recreatiebedrijf maakt met jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers. Die komen om zijn prijswinnende pannenkoeken te proeven, in het Klimbos Achterhoek op avontuur te gaan, kabouters te ontmoeten in het Kabouterbos of geïnspireerd het Liefdespad te lopen. Van Zijtveld deelt zijn visie met ons en hoopt door ons nieuwe ideeën en inspiratie op te doen: “Van Nyenrodianen met zoveel ervaring mag ik dat toch wel verwachten?”

Wij sluiten het eerste deel van het programma af met een lunch in De Heikamp. Wat staat er op het menu? Natuurlijk, een pannenkoek, maar dan wel een heel bijzondere!

MORE

Vervolgens nemen we ‘stoomtram’ Bello naar Museum MORE/kasteel Huize Ruurlo. Hans Melchers verwierf een fortuin en is een verwoed verzamelaar van modern realistische kunst. Hij kocht de collectie uit het failliete museum van Dirk Scheringa (v/h DSB Bank) en bracht die onder in twee nieuwe musea in de dorpen Gorssel en Ruurlo, beide in de Achterhoek.

In Ruurlo hangt de meest uitgebreide collectie werken van schilder Carel Willink in een ongeëvenaard mooi gerestaureerd kasteel. Voordat we daar worden ‘los gelaten’, krijgen we eerst een boeiende presentatie over Carel Willink en over het kasteel dat zo’n mooi onderkomen biedt aan Willink’s werk. Het is nog niet duidelijk of Hans Melchers zelf met ons in gesprek gaat en zijn drijfveren met ons wil delen. We hebben het hem wel gevraagd. Maar ook zonder een gesprek met Melchers is MORE in Kasteel Huize Ruurlo een bezoek meer dan waard. Neem je Museum Kaart mee, dat scheelt je € 12,- entree.

AVENARIUS

Om 17.00 uur melden we ons in Hampshire Hotel Avenarius in Ruurlo. Inchecken, borrel, sterke verhalen en warme herinneringen, diner en slapen (of naar huis). Zaterdagochtend staat het ontbijt tot 11.00 uur klaar.

Tot ziens in Ruurlo!

Klaas Dantuma en Peter van der Heij

PS: Bel 0650 685 235 (Peter) als je de weg kwijt bent. Je mag ook bellen als je van het treinstation Ruurlo (halverwege de lijn Zutphen - Winterswijk) gehaald wilt worden.

Start evenement: 
5 okt 2018 - 11:00
Locatie: 
Ruurlo
Nederland
Kosten
Lid: 
0.00 EUR
Niet-lid: 
0.00 EUR
Student: 
0.00 EUR