Refreshment Day - Het geheim van familiebedrijven

22/11/2019

Vrijdag 22 november de jaarlijkse Refreshment Day!
 

Dit jaar staat de Refreshment Day in het teken van Familiebedrijven. We krijgen een kijkje in de keuken van het familiebedrijf, en wat hun bijdrage is aan mens en maatschappij.
Met de volgende topsprekers belooft het een inspirerende middag te worden!

michieldehaan.jpg

Michiel de Haan 

Managing Director van familiebedrijf Royal Lemkes; 8ste generatie eigenaar van familiebedrijf De Haan. Ervaring als directeur van retailbedrijven met 3 soorten eigenaarschap: beursgenoteerd  (BCC), private equity (Praxis) en familiebedrijf (Dirk). Nyenrode BBA (1984), MBA (1991) en commissariscyclus (2012)
Michiel zal spreken over: De rol van het kleinkind in het familiebedrijf….. 

daniellenieuwenhuizen.jpg

Danielle van den Nieuwenhuijzen

Danielle van den Nieuwenhuijzen (Msc2011), eigenaar van restaurant De kleine Valk en General Manager van Van der Valk hotel Leusden-Amersfoort.
Danielle zal het hebben over het opzetten van haar eerste zaak en over hoe het is om te werken binnen een familie bedrijf wat nog 100% gerund wordt door en eigendom is van familie. En over wat zij doen aan duurzaamheid en medewerkertevredenheid binnen Van der Valk. 

Roberto Flören

roberto-floren-portret.jpg

In 1992 is Roberto Flören op Nyenrode Business Universiteit begonnen met een structureel onderzoeksprogramma naar familiebedrijven. Al zijn onderzoeken richten zich dan ook op de dynamiek en het spanningsveld tussen bedrijf, familie en eigendom bij familiebedrijven. Roberto is trots op de waardering van Nyenrode voor het familiebedrijf en op het feit dat Nyenrode het inzicht in het familiebedrijf een impuls heeft gegeven. 

Albert Akkermans.jpg

Albert Akkermans

Familiebedrijven : is je opvolging gegarandeerd door je genen ?

Albert Akkermans gaat in op de overerving van leiderschapskwaliteiten van je ouders. Is dit nu nature of nurture?In hoeverre speelt opvoeding en scholing een rol in je leven als ondernemer ? En heeft de jongere generatie wel het zelfde doorzettingsvermogen en business sense als de baby boom generatie?
Deze zaken komen aan bod tijdens de interactieve sessie met als titel : “DNA is who you will become” !

Korte bio: Albert Akkermans studeerde aan de TUE (Managerial Science) en VU (Psychology and Politics) en hij richtte in de jaren 90 een succesvol internet bedrijf op.Sinds 2008 verdiept Albert zich in de wereld van Genetica / DNA.

Programma, in Het Koetshuis

13.30 ontvangst met koffie/thee
14.00 - 17.00 programma 
17.00 - 18.30 borrel in Het Koetshuis (geen diner)

Dagvoorzitters

Nicoline Smoor (19840132)

Nicoline Smoor.jpg

 

 

 

 

 

 

Jip van Haaster (student BscBa)

Bo Meijer (vice-voorzitter VAS)

Bo Meijer.jpg

Start evenement: 
22 nov 2019 - 13:30
Locatie: 
Nyenrode, het Koetshuis Breukelen
Nederland
Kosten
Lid: 
49.00 EUR
Niet-lid: 
74.00 EUR
Student: 
15.00 EUR