Mindfulness niet meer weg te denken uit succesvolle organisaties

26/07/2018

1st European Mindfulness in Organizations Conference

Op 11 oktober 2018 vindt in Utrecht de eerste European Mindfulness In Organizations Conference plaats. Hét evenement voor directieleden en managers die willen weten wat mindfulness voor hun organisatie kan betekenen en die willen leren hoe andere bedrijven dit succesvol hebben toegepast in hun eigen organisatie.

In deze tijd van hoge werkdruk, informatie overload en toenemende complexiteit speelt deze conferentie in op de steeds grotere behoefte aan mindfulness in organisaties. De verwachting is dat in 2018 meer dan 50% van de Fortune 500 bedrijven mindfulness programma’s heeft voor hun medewerkers en bestuurders. Maar mindfulness is ook van toenemend belang in learning & development programma’s van andere organisaties, zoals de gezondheidszorg, non-profit organisaties en het MKB.

De meest succesvolle bedrijven werken niet alleen meer voor de aandeelhouderswaarde, ze werken ook aan het leveren van hoogwaardige producten en diensten aan klanten en maatschappij en houden rekening met de positieve impact die ze willen achterlaten. Dit vereist veerkracht en een grote drive om te innoveren. Om hieraan te kunnen voldoen moeten organisaties zorgen voor uitdagend werk, uitstekende prestaties leveren en flexibel en creatief reageren op de nieuwste eisen. Gezonde, mindfulle organisaties zijn hier beter in. Maar hoe ontwikkel je zo’n organisatie?

De medewerker als grootste kapitaal van de organisatie

Het begint allemaal met de belangrijkste eigenschap: aandacht, gefocuste aandacht.

Met mindfulness bouw je aan een gezonde, productieve organisatiecultuur met focus, veerkracht, flexibiliteit, innovatie en compassie. Met bewust leiderschap dat de organisatie inspireert. Dit gedachtegoed wordt inmiddels omarmd door succesvolle bedrijven (zoals Google, SAP, Deloitte, KLM, McKinsey en ING), maar ook door overheden, de gezondheids-zorg en NGO’s. Talloze onderzoeken bevestigen de effectiviteit van mindfulness: werknemers en teams blijven gezonder en daardoor werken zij productiever samen.

Topsprekers uit bedrijfsleven en wetenschap

Laat je op 11 oktober inspireren door (inter)nationale topsprekers op het gebied van leiderschap en mindfulness-strategie, uit zowel de academische wereld als uit het bedrijfsleven. In een programma vol spraakmakende sprekers, best practices, resultaten van de nieuwste onderzoeken, succesvolle businesscases en nog heel veel meer.

Een greep uit het aanbod op het hoofdpodium:

  • Daniel Goleman, wereldberoemde auteur over Emotionele Intelligentie en Leiderschap
  • Prof. Jean-François Manzoni President van IMD Lausanne
  • Rasmus Hougaard, bestseller auteur The Mind of the Leader en oprichter Potential Project
  • Wibo Koole, directeur Centrum voor Mindfulness
  • CEO’s van grote organisaties

 

Daarnaast een uitgebreid parallel programma met:

  • business cases van onder andere Generali, Ministerie van Onderwijs, Cisco, OLVG en Triodos Bank
  • presentaties uit de wetenschap: Ute Hülsheger (Associate Professor Maastricht University), Esther de Bruin (Associate Professor & GZ-psychologist, University of Amsterdam), Jens Nässtrom (Occupational Psychologist), Silke Rupprecht (Postdoc at the Medical Centre for Mindfulness at Radboud University in Nijmegen) en Marloes Telle (Mindfulnesstrainer and Advisor)
  • Master Classes, waaronder Egbert Mulder, Country Director bij Potential Project

Meer informatie en tickets

Op https://www.mindfulnessconference.eu/ vindt u meer informatie over deze conferentie. Daar kunt u ook tickets bestellen. Bij aankoop van meerdere tickets is er een aantrekkelijke korting. VCV-leden krijgen €150 korting door deze code te gebruiken: VCV2018

Datum en locatie

De conferentie vindt plaats op donderdag 11 oktober van 08.30 tot 18.30 uur in DeFabrique in Utrecht.

Organisatie

De 1st European Mindfulness in Organizations Conference 2018 is een initiatief van drie partijen. Dat doen ze vanuit een visie op anders werken en leven en de wens om met deze visie iets te doen in de maatschappij. Het betreft de volgende 3 initiatiefnemers:

Potential Project (https://potentialproject.com/), Egbert Mulder

Centre for Mindfulness (https://centrumvoormindfulness.nl/), Wibo Koole

D&B Eventmarketing (https://www.db-eventmarketing.nl/), Pieter Bas Boertje