Reünie studiejaar 1964 – 1966

09/10/2018

Reunie studiejaar 1964 – 1966

Hoeveel jaren moet je, na het verlaten van Nyenrode, wachten om Ruurlo voor het eerst te bezoeken?

Voor velen was dat nagenoeg 55 jaren, want in Ruurlo werd voor de meeste reunisten van dit studiejaar de 29e jaarlijkse Nyenrode reunie voor het eerst georganiseerd.

Het was een bond programma onder fantastische weersomstandigheden en dat met name de landelijke omgeving door de strakblauwe hemel die dag, tot haar gelding liet brengen. De presentatie van het in 2017 beste pannekoekenhuis van Nederland was zeer interessant, daar het de nadruk legde op hoe men met een pannekoekenhuis de regionale vermarkting vooraan kan brengen.

Nadat verschillende pannekoeken werden beproeft, ging het met „Bello“ de trein via de weg naar het bekende kasteel van Ruurlo, dat fantastisch is gerestaureerd en nu een groot deel van de collectie van de schilder Carel Willink onder haar dak herbergt. Carel Willink wordt beschouwd als de vertegenwoordiger van de realistische schilderkunst en werd o.a. door zijn vier vrouwen zeer bekend.

Het kasteel uit de 14e eeuw is door de familie Melchers zeer goed gerestaureerd en daarom al een bezoek waard. Naast Willink's schilderijen zijn de plafonds en ook de vloeren de moeite waard om goed bekeken te worden.

De borrel en het diner daarna waren als vanouds weer zeer gezellig en van goede kwaliteit. Peter, geassisteerd door Klaas, hartelijk dank voor deze geslaagde reunie!

Frederik Schönau

19640102