Twee kringen en drie nieuwe studies welkom bij de NA VCV!

24/11/2015

Tijdens de afgelopen Raad van Afgevaardigden vergadering (17-11-2015) hebben de aanwezige afgevaardigden ingestemd met de oprichting van twee nieuwe kringen te weten de kring Duitsland en de Kring Rugby. Tevens hebben de afgevaardigden besloten om de alumni van het New Board Program, het Sports Leadership Program en de MBA FSI te verwelkomen bij het Nyenrode Alumni netwerk!

Rugby op Nijenrode is altijd méér dan een sport-uurtje geweest. Er is Nijenrodianen altijd bijgebracht dat het een spel is met als belangrijke regel: zelf opoffering in naam van het collectief, vriendschap, plezier en feest. Rugby is dé sport voor Nijenrodianen, dat was vroeger zo, dat is vandaag de dag zo én, in de visie van het kringbestuur zou dat ook in de toekomst zo moeten zijn. Het kringbestuur stelt zich ten doel om 1 keer per jaar een grote Rugby homecoming te organiseren voor alle Nyenrodianen die tijdens de studie Rugby hebben gespeeld.

De Kring Duitsland heeft als eerste doel om enkele keren in het jaar op meerdere plekken in Duitsland een netwerk borrel te organiseren. Om dit te kunnen organiseren, zou het nuttig kunnen zijn om in bijvoorbeeld Zuid-Duitsland (München), Noord-Duitsland (Hamburg/Berlijn) etc. een ambassadeur te hebben die hiermee kunnen ondersteunen. Uiteraard stelt de kring zich ook ten doel om de universiteit te ondersteunen bij haar activiteiten in Duitsland.

Op voordracht van het hoofdbestuur van de alumni vereniging zijn ook drie studies toegelaten tot het alumni netwerk. Het MBA Financial Service & Insurance werd tussen 1999 en 2006 samen met de Vlerick Leuven Gent Management School (Belgium), en de  University of St. Gallen (Switzerland)  aangeboden.  De ruim 100 alumni die deze studie heeft voortgebracht zijn vanaf nu ook van harte welkom om lid te worden van de alumni vereniging.

Het New Board Program is een 2-jarige studie die sinds 2005 wordt aangeboden op Nyenrode. Alumni Prof. Fred Lachotzki (19660054) , Daniëlle Melis MBA MA (20010510) en  Associate Professor Tom Cummings BA MA (19800605) behoren tot de Core Faculty van deze studie.  Executive leaders die binnen de eigen organisatie een sleutelrol vervullen behoren tot de doelgroep van deze studie, die tot nu toe ruim 120 alumni heeft voortgebracht.

In september 2016 rond de eerste groep deelnemers van het Sports Leadership Program deze studie af. Deze 1-jarige studie, die plaatsvindt in 4 verschillende landen, wordt sinds dit jaar door de NBU aangeboden en heeft als doelgroep bondscoaches, Olympische coaches, topsport managers en executives & technische directeuren werkzaam in de sportbranche. Onder andere Kees de Kluyver (19670068), Bartel Berkhout (20060402), Wendela Manting (19930961) en Bas Rookhuijzen (20060521) zijn actief betrokken bij deze studie.  Op 8 september 2015 was in NOS Studio Sport een reportage te zien over de start van deze studie, gemaakt door Ayolt Kloosterboer. De reportage is via deze link terug te kijken.